Cao!!! Evo ja cu pokusati da vam postujem sve sto je potrebno za prijemni na FDU smer FTV produkciju. Naravno bice jos tu svega i svacega vezanog za Film i TV. Nadam se da ce nekome ovo pomoci.

Tuesday, November 22, 2005

prijemni ispit

ispit se sastoji iz tri eliminatorna dela:

prvi deo

pismeni test, kojim se proveravaju osnovna znanja iz oblasti kinematografije, televizije i opšte kulture, koji se sastoji od 60 pitanja. Od tog broja je oko 50% pitanja iz oblasti kinematografije i televizije prema priloženoj literaturi iz konkursa. na pitanja se odgovara izborom tačnog od tri ponuđena odgovora. test su položili i nastavljaju sa polaganjem kandidati koji imaju najmanje 41 tačan odgovor.

drugi deo

pismeni rad na zadatu temu iz oblasti kinematografije i televizije, polaže se i ocenjuje pod šifrom, ocenama od 5 do 10. ocenjuje se: način obrade teme, pismenost, stil, stepen korišćenja literature, lični stav kandidata. kandidati koji na pismenom radu dobiju ocenu nižu od 7 ne mogu da nastave polaganje ispita.

treći deo

praktičan rad i razgovor (intervju) sa kandidatima.
a) praktičan rad se sastoji iz dva dela:
a-1) individualna produkciona analiza filma ili televizijske emisije i usmena odbrana.
a-2) kolektivno rešavanje produkcionog zadataka sa usmenom odbranom.
b) razgovor (intervju) sa kandidatima tokom kojeg se ispituju sklonosti, sposobnosti i osobine ličnosti kandidata, njegova opšta interesovanja i podobnosti za studije.

obavezna literatura:
1. sreten jovanović: osnovi filmske produkcije, skripta, fdu, beograd, 2003. ili 2005.
2. zoran popović: osnovi televizjske produkcije, skripta, fdu, beograd, 2003.
3. urlih gregor i eno patalas: istorija filmske umetnosti, institut za film, beograd, 1977.
4. danijel toskan di plantije: osećanje kulture, institut za film/prosveta, beograd, 1997.
5. david mc queen: televizija, clio, beograd, 2000.
6. peter behlin: film kao roba, multimedijalno cd-rom izdanje, miroslav savković, III izdanje, beograd, 2000.
7. david a. cook: istorija filma, clio, beograd, 2005.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home